De ontdekker van EM

Teruo Higa werd geboren op 28 december 1941 op Okinawa, een eiland in Japan. Voor hem waren landbouw en tuinieren zijn grootste passie vanaf zijn jeugd. Het was zijn tweede natuur. Al zijn studies waren erop gericht om de land – en tuinbouw verder te ontwikkelen. Steeds met de praktijk in zijn achterhoofd vroeg hij zich altijd af hoe een theorie of technologie het beste kon worden gebruikt om de landbouw efficiënter te maken: o.a. : minder hard werk, minder kosten, eerlijke prijzen, grotere opbrengsten, betere kwaliteit, dier – en milieuvriendelijk. Tot op de dag van vandaag heeft hij heel zijn loopbaan gewijd aan de ontwikkeling van een duurzamere land – en tuinbouw, om te komen tot de productie van voldoende veilig en gezond voedsel voor iedereen in een steeds groeiende wereldbevolking. Het lag ook in zijn bedoeling om het werk van de boer en tuinder in eer te herstellen. Omdat land – en tuinbouw, naar zijn mening, nobel en eerlijk werk is, verdient het respect. (p.33-58) Langs vele wegen van ontgoocheling en onbegrip, van vallen en opstaan, is hij erin geslaagd een nieuwe technologie op punt te stellen. In het voorwoord van zijn boek formuleert hij volgende wens: ”Misschien kunnen de mogelijkheden van EM ons uiteindelijk een stap dichter brengen bij een wereld gebaseerd op vreedzame coëxistentie en gedeelde welvaart in plaats van confrontatie en competitie”

Bron: Het boek “ Effectieve Micro-organismen voor een Duurzame Landbouw en een Gezond Milieu” van Prof. Teruo Higa (p. 12).