Handleiding EM Bokashi emmer

 Handleiding EM Bokashi emmer

1. EM-Bokashi keukenemmmer

1.Maak kleine stukjes van het afval

2.Verzamel het afval elke dag, en bewaar het droog.

3.Eerst de EM-Bokashi op de bodem strooien van de emmer voor een goede fermentatie.

Of EM-A vernevelen met een spuit flacon

4.Voeg het uitgelekte keukenafval toe en verdeel het.

 

5.Strooi elke keer een handje EM-bokashi er over of vernevel EM-A met een spuitflacon.

6. Mix de EM-bokashi door de nieuwe laag. Als u EM-A gebruikt is dit niet noodzakelijk.

7.Druk het geheel goed aan zodat de lucht er uit gaat.

8.Sluit de laag af met een binnendeksel en leg er een zakje met zand op zodat er geen lucht kan toetreden.

9.Sluit de emmer af met de deksel. Deze handelingen stap 2 tot 8 dagelijks herhalen.

10.Tap elke keer het sap af, het is te gebruiken als vloeibare meststof voor kamer/balkon & tuinplanten of als milieu verbeteraar in uw riool.

11.Als de emmer vol is ( 80-90 %) deze nog 2 weken laten fermenteren.

12.Als de geur goed is ( zoet zuur) is de inhoud te gebruiken voor de planten en tuin.

2. Het gebruik van EM-keukenafval compost het gefermenteerde eindproduct uit de EM-keukenemmer

Basis voorbeeld 1

Het zaaien en planten 2-– 4 weken na het onder spitten van de EM-afval compost.

Basis voorbeeld 2

EM-afval compost als rijen bemesting bij planten b.v. aardappelen.

Basis voorbeeld 3

EM-afval compost gebruiken als rijenbemesting Tot 50 cm van de plantjes of zaadjes.

Het spitten, maak een voor van 20-30 cm.

Maak 30 cm van de planten gaten en deponeer de EM-afval compost.

Chinese kool geplant op 20 cm afstand.

Breng de EM-afval compost aan.

De aardappelen rechts hebben een kunstmest gekregen en links de EM-keuken-bokashi.

Mix de EM-afval compost met grond.

Mix het met grond e.v.t.met een EM-oplossing (1%) voor een snellere bodem verbetering.

 

U ziet het verschil links is beter.

 

Dit is er gebeurd na 2 maanden.

Bedekken met grond.

De oogst is beter en de smaak is veel lekkerder.

Het is humus geworden, geen stank, maar een prachtige oogst.

 

3. Het gebruik van EM-Bokashi-keukenemmer sap:

Het sap uit de EM-Bokashi-keukenemmer is een gefermenteerde oplossing ( ook wel vloeibare bemester genoemd) geproduceerd door EM-Bokashi ( gefermenteerd organisch materiaal) uit keukenafval in de EM- keuken- bokashi emmer. (lucht arm).

Dit sap is rijk aan voedingsstoffen die gemakkelijk opneembaar zijn. Derhalve moet men het direct aanwenden voordat slechte bacteriën de kwaliteit beïnvloeden.

  • Gebruik het gefermenteerde sap in een oplossing van 500x voor Uw bloemen en planten
  • Het geeft mooie en gezonde bloemen, planten en groenten.
  • Het maakt afvoer buizen weer schoon en zorgt voor een beter milieu.
  • Maakt het water in de vijver schoon
  • Gemengd met een 1% EM-oplossing goed te gebruiken wanneer het riool stinkt.

puur in het toilet

puur in de stinkende rioolput

puur in de gootsteen

voor gezonde groei van planten en groente

puur in de vijver

ontstopt de afvoerpijp

rioolslijk verdwijnt in 3 maanden